вівторок, 20 квітня 2021 р.

Як вчителю організувати дистанційні уроки?

 

Організація дистанційного навчання: поради для вчителів



Підтримка спілкування з учнями

Радимо вчителям докладати зусиль для створення доброзичливої атмосфери на онлайн заняттях та підтримувати прагнення дітей до спілкування. На початку онлайн заняття можна запитати в учнів про їх справи, про те, чи вистачає часу на відпочинок тощо.

Встановлення правил комунікації з учнями та батьками

Для того, аби процес комунікації з учнями та їх батьками став максимально комфортним, радимо педагогам встановити чіткі правила (ця порада стане нагоді навіть за умови занять оффлайн):

  • визначити спосіб комунікації та зворотнього зв’язку (вид месенджера, електронна пошта тощо);
  • окреслити час, коли можна вам телефонувати, та коли ви матимете змогу відповідати і на телефонні дзвінки, і на
  •  повідомлення в месенджерах;
  • приймати домашні та інші завдання на електронну пошту;
  • повідомити учням про те, що інформація, яку вони отримують від вчителів, має обов’язково прийнята до уваги.

Оцінювання учнів

Слід пам’ятати, що виставлення поточних оцінок має бути систематичним, а учні, в свою чергу, – ознайомлені зі своїми оцінками. Проте, оцінюючи навчальні досягнення учнів, радимо звести до мінімуму кількість тестових завдань. Це пов’язано передусім із тим, що тести не можуть в повному обсязі продемонструвати реальні знання з предмету. Варто використовувати завдання, які передбачають відкриті, аргументовані відповіді. До того ж такі завдання з усним висловлюванням можна використовувати навіть в контексті самостійних та контрольних робіт.

Дотримання здоров’язберігаючих технологій під час освітнього процесу

Не забуваймо, що дистанційка – це теж навчання, і навчання значною мірою за допомогою технічних засобів (ноутбуки, планшети, комп’ютери, сматрфони). Важливо розуміти, що зазначені гаджети справляють досить негативний вплив на зір людини. Саме тому радимо педагогам врахувати цей момент і подбати і про зір учнів, і про свій власний за допомогою, наприклад, гімнастики для очей.

Джерело: https://osvita.in/ua/jakist-osviti/korisni-materiali/distancijne-navchannja-v-shkoli-poradi-shhodo-organizacii

Немає коментарів:

Дописати коментар